About us

The Centre is a modern, accessible and environmentally-friendly health centre designed to provide innovative healthcare, wellbeing and community services in E20 – London’s newest residential location.

Originally part of the redevelopment plans for railway land adjacent to what is now the Westfield shopping centre, the site was subsequently identified as the ideal base for an Olympics Medical and Doping Centre for the London 2012 Games, and one that could be adapted for NHS use post-Games.

The Centre is now being redeveloped as an integrated health and wellbeing centre designed to support and encourage east London residents to live healthier, happier lives.

Easily accessible by train, bus, bike or car, the Centre's sculptural form has helped transform the Stratford skyline. Inside, a vast atrium and courtyard create a sense of light and space where, from Winter 2013, visitors will be able to access primary care services, screening and self-testing equipment, and a pharmacy and cafe.

The building uses a number of green technologies. Rainwater is collected to flush toilets; a green roof has been planted to improve biodiversity and reduce roof temperatures; and electricity, heating and cooling is fed from the energy efficient combined heat and power plant scheme that supplies the Olympic Park. The Centre has won several awards for architecture and clinical service provision during the Olympic and Paralympic Games and its environmental credentials.

NHS Newham CCG's vision for the building, as a hub for innovative prevention, treatment and support services for East London residents, is finally becoming a reality. We look forward to welcoming you here.